CO-OP - under construction

Underveis til Oslo. I utstillingen designstudent Kristine Røed lager for Ekornes, har hun med sin egen prototype "Ulrik" vist i Ekornes- tekstiler en tolkning av hennes tilnærming til komfort.

Hva skjer med utstillingene til verdensvante messedeltakere, når de overlater utformingen til kreative designstudenter? Vi presenterer DS Acedmy CO-OP på Kunsthøgskolen i Oslo og Arkitekthøgskolen.

 

Arrangørene av årets DS har hentet inspirasjon fra tilsvarende event i sveistsiske Langenthal når de byr publikum på en ny opplevelse for å understreke selve DS-ideen om å være utradisjonell. Nå er de spente på hva de ni høyst ulike utstillerne og studentene, som har valgt å være med i prosjektet, vil vise. En forutsetning for å få stille ut på Kunsthøgskolen i Oslo - under DS 2019 var å inngå et samarbeid med studenter om presentasjonene. Prosjektet ble godt mottatt, og i skrivende stund foregår det arbeidskrevende rigging og avanserte tekniske løsninger blir testet i sjarmerende lokaler ved Akerselven. Hele seks design-utdanninger deltar; KHiO, AHO, Fakultet for Kunst Musikk og Design Institutt for design ved Universitetet i Bergen, Høyskolen og fagskolen Kristiania, Institutt for Produktdesign Oslo Met og Institutt for design NTNU. Produsentene som tok utfordringen og som i god «responsibility» ånd bidrar til å gi både seg selv og studentene nye erfaringer er Flokk på AHO og på KHiO: EFG, Ekornes Contract, Fjordfiesta, Interface, Luceplan, Nordic Comfort Products, SAVO og Wall-It.

EFG har samarbeidet med studenten Nebil Zaman fra Kunsthøgskolen i Oslo, og hinter om en utstilling bestående av både prototyper og produkter i produksjon i tråd med årets DS-tema.

– Etter vårt første møte med Nebil Zaman, ønsket vi at han skulle få kunstnerisk frihet til å lage vår utstilling; fra det overordnede konseptet, til selve utformingen og valg av produkter, sier Linn Friestad i EFG.

– Installasjonens består av fire «pilarer» som representerer våre grunnverdier; bærekraft, inspirerende, nysgjerrig og fleksibel. Den er hovedsakelig laget av våre egne prototyper, produkter og komponenter som kan demonteres og brukes på nytt etter utstillingen, noe som svare på temaet responsibility. Vi vil vise en installasjon som er visuelt vakker og som kommuniserer at det å ta ansvar ikke bare handler om å produsere bærekraftige produkter, men også hvordan ressurser blir brukt i forbindelse med utstillinger og messer.

Bilde: Student Nebil Zaman har det kunstneriske ansvaret for årets EFG-utstilling.

 

– Ekornes Contract debuterer på kommende Designers´ Saturday og til å planlegge vår utstilling har vi vært så heldig å få samarbeide med student Kristine Røed fra KMD Universitetet i Bergen, sier John Terje Drege i Ekornes.

– Hun har gjennomført en bachelorgrad i møbeldesign, og skal fortsette på en master til høsten. Vi har hatt løpende kontakt med Kristine de siste månedene, hun har besøkt vårt showrom i Ålesund og hovedfabrikken i Sykkylven. For oss i Ekornes og for publikum blir det spennende å se det synlige  resultatet av valg som Kristine har gjort, både hva gjelder produkt sammensetting, valg av tekstiler, huder, effekter og liknende!