Her er vinnerne av årets DS Awards Best Talents!

De glade prismottakerne Nina Tsybolskaia og Mari Koppanen etter awards-seremonien. Foto: KHiO.

 

Vi gratulerer Mari Koppanen og Nina Tsybolskaia med andre- og førsteplassen i årets konkurranse! 

 

Designers’ Saturday Oslo 2019 inviterte tidligere i år designstudenter og designere i etableringsfasen til felles konkurranse og utstilling under høstens event 6.-8. september. Alle designstudenter og designere uteksaminert de siste fem år fra norske designutdanninger og norske studenter ved tilsvarende høyskoler/universitet i utlandet var velkommen til å delta, og ønsket var å stimulere til engasjement med responsibility som tema. 

Juryen plukket ut tretten nominerte av et rekordhøyt antall innsendte bidrag, som alle ble en del av DS Awards Best Talents 2019-utstillingen på Kunsthøgskolen i Oslo 6.-8. september.

Vinnerne ble annonsert av juryleder Paul Bennett til stor jubel under prisseremonien i forbindelse med den offisielle åpningen, og årets første- og andreplass gikk til Mari Koppanen for hennes prosjekter We Grew Together (førsteplass) Modern Nomadism (andreplass). Koppanen ble ferdig med sin mastergrad i design ved Kunsthøgskolen i Oslo tidligere i år, og fikk stipendet til Fondet for kunst- og designstudenter for vinnerbidraget - som også var hennes avgangsprosjekt. 

We Grew Together av Mari Koppanen.

 

Tredjeplassen gikk til Nina Tsybolskaia for prosjektet Over The Deadline, som utforsker tiden etter døden i nær relasjon. Hun avsluttet også denne våren en masterstudie i design ved KHiO, med spesialisering innen interiørarkitektur og møbeldesign.

Over The Deadline av Nina Tsybolskaia.

 

Se alle de nominerte i årets konkurranse her - og få også med deg intervjuet med Mari og fem andre av morgendagens designstjerner.

 

Vi gratulerer så mye til vinnerne!