Ia Torgersen Design

Telefon: 62 59 14 22

Showroom: Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo AHO

www.ia-torgersen.no
Legg til besøksliste

Den norske tekstilkunstneren og designeren Ia Torgersen er opptatt av naturen, havet og lyset i Lofoten.

Hun har skaperkraft, og en lidenskap for å lage tekstiler som er tidløse og langsiktige, tekstiler for alle typer prosjekter og rom.

I år har havet vært inspirasjonskilden.

Temaet for den nye kolleksjonen er livet i havet, tang og tare og strømmer av levende vann. Hele kolleksjonen er koordinert i farger, og skapt for å kunne kombineres.

Ia Torgersen har produsert sine egne interiør tekstiler siden 1980.

​Ia står i dag som et designikon i Skandinavia, og er en av få norske tekstilbedrifter.

Design, produktutvikling og søm skjer lokalt i Norge og gjør virksomheten unik. 

Alle tekstiler er flammehemmende. Miljøsertifisert siden 2001.

Ia Torgersen er godkjent produsent i merkeordningen Norwegian Made.

www.ia-torgersen.no

 

Aktiviteter

Besøk oss under Public Sunday, delta i vår konkurranse og få mulighet til å vinne flotte uteputer i vannavstøtende tekstil i design fra Ia Torgersen! 

Du finner på Arkitekthøyskolen, der det vanligvis er kantine...

Velkommen!

2
Maridalsveien 29

Design Fargefelt

Nedblendingskvalitet som er lik på begge sider og har et bløtt og vakkert fall.  Glatt overflate med satengvev. Meget god nedblending, tilnærmet Black-out, i de mørkeste fargene. Leveres standard som ensfarget i 22 farger.

Ved større prosjekter kan vi tilby trykk av ønsket mønster på denne kvaliteten. Ta kontakt med Ia Torgersen for spesialavtale.

Flammehemmende garn, krøller lite, krymper minimalt.
Kvaliteten skal vaskes som finvask med svak sentrifugering.
Finvask 40 °C, kan ved behov vaskes på 60 °C. 

 


Design Flo og Fjære - Funksjonell gradert skjerming!

«Flo og fjære i Lofoten fascinerer meg, og ga meg en idé til en ny tekstil. To nivåer av vann har jeg gjort om til to nivåer av tekstil- skjerming. Et tynnere felt Flo, øverst på tekstilen, lar lyset flomme inn i vinduet. Så kommer et tettere felt Fjære, som gir behagelig skjerming mot innsyn. En genial løsning!"   -Ia Torgersen-

Flammehemmende garn, krøller lite, krymper minimalt. Spesialkvalitet for paneler eller gardiner mot innvendig glassfelt.  Kvaliteten vaskes på 60 °C. Unngå sterk sentrifugering.  

 

Design Lofoten Kveldshimmel

Ia har gjennom sommeren studert det fantastiske himmellyset i Lofoten. Dette er blitt gjenskapt i en serie tekstiler som har fått design-navn etter farger og lys på himmelen. 

Finnes i fargene Morgensol, Blåtimen, Himmellys og Kveldshimmel. 

Perfekt som wavegardin og fin på innvendige glassfelt.
 
Elegant lett Trevira CS som er vevet i 300cm bredde med felter av tre forskjellige farger. Melert farge, lett linstruktur.

Flammehemmende garn, krøller lite, krymper minimalt. Kvaliteten vaskes på 60 °C. Trevira CS skal strykes på lav temperatur.

 

Design Silkefuru

Silkefuru er et av Ia Torgersens nye signaturdesign inspirert av det store tuntreet hjemme på gården i Løten.  Designet finnes i tre fargeutgaver - alle med flere nyanser i seg som gjør at de er meget allsidige og kan enkelt kombineres andre ensfargede tekstiler.

Designet er trykket på to forskjellig tekstilkvaliteter - en tynn Sonate som gir lett skjerming og en tykk Blendik som gir full blending. 

Sonate: Flammehemmende garn, krøller lite, krymper minimalt. God gjennomtrykk. Spesialkvalitet for paneler eller gardiner mot innvendig glassfelt.  Kvaliteten vaskes på 60 °C. Unngå sterk sentrifugering.  Trevira CS skal strykes på lav temperatur.