Magis ble etablert I 1976 i nordøst Italia, som er ett av Europas mest dynamiske industriområder.  

For Magis er ikke design først og fremst oppfatningen av en stol, ett bord, en lampe eller en bil. Det er tankeprosessen og forretningskulturen som leder ett selskap gjennom sin egen reise, der forskjellene er det som gir selskapet dets styrke.

Officina - Design Erwan & Ronan Bouroullec

Officina kolleksjonen av bord, utnytter muligheten av å etablere ett nytt kreativt utrykk i arbeide med denne historiske produksjons metoden.  Dette er ytterligere ett steg i det langvarige partner skapet mellom Magis og de franske designerne Ronan og Erwan Bourollec, som startet for 15 år siden og har resultert I en lang rekke sukessfulle design. Officina har en original geometri egnet som base for bordplater I ulike dimensjoner, former og materialer som stål, glass, tre eller laminat. Enkeltheten i det minimalistiske designet som hentyder ett råmaterialet videreført av generasjoner, levende og med ett snev av ufullkommenhet, som gjør hver enhet i denne kolleksjonen unik. Officina kolleksjonen kombinerer en industrielle følelse med raffinement og eleganse som er helt unik.  

Milà - Design Jaime Hayón

Tenk deg at du er i stand til å lage noe i plastikk som er umulig å lage i tre.

Med erfaringene til Magis, som pionerer innen gassinnsprøytet støping, har vi lykkes å lage en utrykksfull stol, med rike former, basert på Catalansk modernisme, elastisk og dynamisk.  Vi har skapt en virkelig elegant stol i plast, en som står frem i ett ellers mettet stolmarked.

Brut - Design Konstantic Grcic

Utgangspunktet for prosjektet var en spesifikk produksjonsmetode, nemlig produksjon av støpejern, ett materiale som kombinerer stor styrke med høy vekt.  Støpejern presterer meget bra under sammentrekning, og er derfor brukt i strukturer for å bygge broer, og i skala nærmere møbelproduksjon, som fundament for tungt maskineri. 

Det er denne bruken av støpejern som har inspirert til Brut kolleksjonen.  Designet er en påminnelse om materialets typiske industrielle bruk; ett solid, kompromissløst materiale, i samspill med det moderne møbelets formspråk.  Navnet Brut henspeiler på det rå og ubehandlede samtidig som det også minner om lettheten i en tørr mussernde vin.

 

Sequoia - Design Torbjørn Anderssen & Espen Voll

Prosjektnavnet til barstolen som senere ble hetende ‘Sequoia’ var ‘Forest’, da delingen av understellet inn i to solide rør minnet oss om ei kraftig grein som vokste ut av en trestamme.

Sequoia har en klar og gjenkjennelig grafisk silhuett - for oss minner det om et kalligrafisk tegn.

Fotstøtten er utformet som en plate. Vi synes dette var et spennende grep da det gir en sterkere følelse av bevegelsesfrihet: det er som om vi har løftet opp et segment fra gulvpanet.

For oss ble det viktig å skape formlikhet mellom setet og fotplatenm da vi synes dette gir den greinaktige splitten i understellet større mening.

Vi undersøkte ulike materialteknologier før vi landet på en konstruksjon som er inspirert av hvordan sykkelrammer sveises sammen.