NCS - Natural Colour System®©
Norwegian Colour Senter er et unikt kompetansesenter for farger og fargevalg for profesjonelle brukere. Vi jobber primært med NCS-systemet, men har også inngående kunnskap om andre fargesystemer som RAL, Pantone, PMS, RGB, CMYK, ol.

Aktiviteter Public Sunday 11.00 - 16.00


Vi tilbyr GRATIS innmåling av fargeprøve, tekstil eller annet materiale.

Kom innom vår stand for demonstrasjon av NCS Colourpin fargemåler!

1
Hausmannsgt 16

NYHET!
Med Colourpin II by NCS
, kan du hente fargene rett inn i smarttelefon via Bluetooth og lagre målingene i en App for eget bruk eller sende til ønsket mottaker.

Enkel å bruke 
Last ned gratis Colourpin App og du er klar til å måle! Sett Colourpin mot overflaten og fargen vises øyeblikkelig på skjermen. Ta bilder, lag notater og rediger alt i et "pinboard" på telefonen. 

Hva måler den
Colourpin by NCS gir deg nærmeste standardiserte NCS-farge. Samtidig får du opp på skjermen oversettelse til bla. verdiene for RGB, CMYK + lyshetstall og lysrefleksjonsfaktor (LRV) for utregning av luminanskontrast.  

NCS - Norwegian Colour Senter AS tilbyr en rekke praktiske og innovative produkter (fargeverktøy) til profesjonelle brukere.

Vi tilbyr komplette oversikter over samtlige 1950 farger i NCS-systemet som gir den optimale visuelle oversikt over systemet.

LØSE fargeprøver i høy fargekvalitet med lang levertid, leveres i ulike formater - meget godt egnet for arkivering og det profesjonelle markedet.


NCS farge-vifter og samlinger - les mer her

Kurs, kompetanse og utdannelse

NCS FARGESKOLEN tilbyr mange ulike kurs/foredrag for de som jobber profesjonelt med farger og fargesammensetning. 
Med god kunnskap om fargenes samspill, fargefenomener og fargepsykologi, vil du raskt skape tillit og gi kundene nødvendig trygget i den veiledningen du gir.

Målet med kurs og utdannelse hos NCS FARGESKOLEN er å oppnå en dypere forståelse for hvor viktig fargenes rolle er i ulike sammenhenger og hvordan man benytter dem. Alle som bruker farger som et verktøy i sitt arbeid, sin oroduksjon, i sine studier eller forskning, har behov for denne kunnskapen.

Les mer om NCS FARGESKOLEN

 

 

Med NCS fargeverktøy forenkles og kvalitetssikres fargeprosessen - fra idè og fargevalg til kommunikasjon og dokumentasjon.

Komplette samlinger, fargevifter, løse fargeprøver i ulik glans av alle de standardiserte NCS-kodene, leveres i ulike formater.

Mer informasjon om løse fargeprøver 

 

NCS BLOCK fargevifter  gjør prosessen med fargesammensetting enklere fordi fargene kan brettes ut en-og-en, men også et utmerket produkt for å identifisere farger på tidligere fargesatte materialer og overflater.

Totalt 1950 farger i 9 forskjellige vifter med en farge på hvert blad (35 x 104 mm). Fargekoden er trykket på baksiden av hvert blad. Oppbevares i en solid boks (50 x 110 x 310 mm).

Les mer om NCS BLOCK her

 

Konvertere mellom fargesystemer
Vi kan oversette fargekoder mellom mange ulike fargesystemer/samlinger, eks. Pantone (PMS), RAL, RAL Design, Munsell, British standard, fra NCS til CMYK og RGB, m.fl.

Komplett oversettingsliste
Leveres for ulike fargesystemer.

Lysrefleksjon / Universell utforming / Luminanskontrast
Vi kan tilby ulike hjelpemidler for å forenkle prosessen med å beregne Luminanskontrast.