– Fullt program tre dager til ende!

8.-10. september nærmer seg med stormskritt - dette bør du få med deg i løpet av helgen. 

 

Med fullspekket program både fredag, lørdag og søndag er det nok av ting å få med seg. Vi tok en prat med Eva Pedersen, som har vært med fra starten i 1986. Som nyansatt i Møbelhandlernes Landsforbund da Designers Saturday ble arrangert første gang for 30 år siden, ble hun umiddelbart DS-frelst. Siden har Eva hatt ulike roller innad arrangementene, de siste gangene som prosjektleder.

­– Hei Eva! Nå er det ikke lenge igjen til september… Hva vil du si er essensen av Designers Saturday 2017?

– Det er å inspirere, engasjere og formidle. Vi markerer jubileum med flere nye attraksjoner; sett av både lørdag og søndag og få med deg alle høydepunktene. Kort fortalt er dette: Ledende norske og internasjonale produsenter, og deres designere som inviterer til lanseringer og nyheter for et kresent fagmiljø: Fra gulv via, bad og armaturer til avansert belysning, tekstiler, møbelkunst; form, funksjon, kvalitet og bærekraft; et profesjonelt produktutvalg som dekker aller fleste behov.  Ekstra stas er det i jubileumsåret å by på flere utstillinger der de yngste designerne viser seg fram, fire norske designutdanninger er representert.

– Kan du si litt om programmet og hva som foregår under helgen 8.-10.? 

– Vi åpner fredag ettermiddag, i SALT Arena på Langkaia med prisoverrekkelser. To fagsterke juryer er i arbeid for å kåre Designers Saturday Awards Best Interior og Best Talents. Søkelys på faglige kvaliteter, yrkesstolthet og anerkjennelse fra fagmiljøet inspirerer både unge og etablerte utøvere. Lørdag og søndag inviterer 183 produsenter i 36 showroom, lørdag kveld er det bransjefest. Begge dager kjører egne busser gratis hvert tiende minutt i begge retninger, mellom 12 stoppesteder fra Skøyen til høyskolene ved Akerselva. Adgangstegn er nødvendig; forhånds registrer deg, finn ditt nærmeste busstopp og hopp på bussen. Ved hjelp av det interaktive kartet på nettsiden kan du lage din egen reiserute på forhånd. Lørdag er for personer med bransjetilknytning, søndag er alle designinteresserte velkommen.

Eva Pedersen er prosjektleder og ildsjel i Designers Saturday Oslo.

– Du nevnte jubileum?

– Absolutt! Bransjen har holdt dette arrangementet levende i 30 år, det er fortsatt basert på dugnad og frivillighet, klart vi er stolte og vil feire; Styremedlem Sverre Uhnger lanserte ideen om en Unika auksjon for resten av styret sist høst. Det har resultert i et samarbeid mellom DS, Blomqvist Nettauksjon og Klubben. Entusiaster i miljøet har bidratt til planleggingen og innhenting av salgsobjekter både blant nykommere og godt etablerte utøvere. De blir vist i egen utstilling på KHiO hele helgen, på Blomqvist Nettauksjon og auksjonen runder av helgen. I tillegg er yngre designere invitert inn i flere showroom for å presentere ideer som mangler produsent. Vi er spent på hva de vil vise og håper besøkende produsenter tar kontakt.

Jeg vil også nevne et morsomt initiativ fra interiørfotograf Espen Grønli. Som leverandør til interiørmagasinene i en årrekke kjenner han bransjen og menneskene godt. Denne sommeren setter han fokus på ildsjelene bak og inviterer til DS portrett-fotoutstilling.

– Hva er det beste med DS for deg?

– Jeg er stolt av at vi fortsatt kan identifisere oss med grunnideen og av enkeltmenneskers eierskap til arrangementet i fagmiljøet. Designers Saturday oppsto i New York og var en reaksjon på de store messehallene.  Internasjonalt ledende designleverandører prioriterer å stille ut år etter år. Utstillere og showroom-vertskap investerer mye tid og ressurser, et voksende trofaste publikum vet å verdsette det. På den måten bidrar DS til et levende fagmiljø på tvers av mange profesjoner. Det er med skrekkblandet fryd vi går løs på forberedelsene hver gang, stor honnør til styremedlemmer som gjennom året legger ned en kjempeinnsats. Jeg tror vi alle ser fram til å puste lettet ut lørdag ettermiddag når busstrafikken går som planlagt og samtlige showroom melder om godt besøk.