Aktuelt

PRESSEMELDING: Tidligere majonesfabrikk kåret til Norges beste interiør! 

I forbindelse med designarrangementet Designers Saturday Oslo har Ledsten arkitektur vunnet prisen Best Interior med sitt prosjekt Mat- og Merkevarehuset.

Den skandinaviske juryen, under ledelse av arkitekt og industridesigner Anne Heinsvig, partner i danske Willerup & Heinsvig Arkitekter, gir følgende begrunnelse for hvorfor nettopp dette interiørprosjektet gikk helt til topps i Designers Saturday Awards Best Interior 2017:

Arkitekturen og indretningen hænger smukt sammen i dette gennemgribende projekt. Arkitektur, rum, materiale og møbler- er styret smukt igennem af en sikker hånd og en inspirerende sans for lys og farver, som for huset til at fremstå imponerende, indbydende og dragende.

 

Modig grep
Videre fremhever juryen, som også består av interiørarkitekt og møbeldesigner Nina Bruun fra Danmark, den norske interiørpsykologen Tone Solli og den svenske interiørarkitekten Johanna Egnell, partner i EgnellAllard, at det er gjort et modig inngrep i eksisterende arkitektur som slipper lys inn i hele bygningen. Ledsten Arkitektur er en én-personsbedrift, og juryen peker på det imponerende ved at et lite firma kan gjennomføre et så stort prosjekt ved å knytte andre fagområder til seg.

 

Viser interiørfagets påvirkningskraft
Mat- og Merkevarehuset er det nye hovedkvarteret til Mills, og selv beskriver daglig leder Ellen Ledsten i Ledsten Arkitektur prosjektet som stort og komplekst. Det som tidligere huset produksjonen av matprodusentens majones, er blitt forvandlet til kontorer og matfaglig senter. – Prosjektet tar for seg alle disipliner innenfor interiørfaget, fra brukeranalyser, romprogrammering, planløsning, fast-innredning, møbeldesign, belysning, miljøkonsept og branding, sier Ledsten. – Alle områdene er nøye gjennomarbeidet og har etter vår mening resultert i et originalt og funksjonelt prosjekt. I tillegg mener vi at prosjektet viser hva slags påvirkningskraft interiørfaget kan ha utover det å lage gode planløsninger og spennende rom.

 

Viktig å synliggjøre interiørfagets kvaliteter
– Ved å legge sentrale aktiviteter i bedriften på bakkeplan og åpne opp underetasje og første etasje mot omverdenen er bedriften gjort synlig – og den bidrar samtidig aktivt til liv og lys i nærområdet ved Sofienbergparken, sier Ledsten, som påpeker at Designers Saturday Awards Best Interior 2017 er en av få konkurranser i Norge som tar for seg interiørfaget som egen disiplin. – Det er viktig å synliggjøre fagets spesielle kvaliteter og potensiale.

 

Designers Saturday Awards Best Interior 2017:

1. plass: Mat- og merkevarehuset - Ledsten Arkitektur

2. plass: Make an entrance - Metropolis arkitektur & design

3. plass: Faust - Snøhetta 

Publisert 09.09.2017 13:33